Mitja Petrič

ŠKOLJKARSTVO MYTILUS

Na majhnem koščku slovenskega morja, globine le-tega odkrivajo pravo morsko bogastvo. Čistost vode je idealna za gojenje školjk, kar je odkril tudi Mitja Petrič, ki se s školjkarstvom ljubitelsko ukvarja že od malih nog, leta 2004 pa jepričel s profesionalno „kariero“ školjkarja. Poleg ostrig, ladink in dondol, glavno pozornost namenja gojenju sredozemskih klapavic ali pedočev, ki jih danes pozna praktično vsakdo in njihovi ljubitelji vedo kako slastne so, ko se jih pripravi na buzaro. Bela ali rdeča buzara, to sploh ni dilema, samo da so školjke sveže in Mitja z ekipo sedmih zaposlenih poskrbi, da k vam pridejo direktno iz morja na krožnik. Te dragocene morske dobrote gojijo v naravnih gojiščih na Debelem rtiču, v Strunjanu in Sečovljah, kjer Jadransko morje nudi vse kar le-te potrebujejo. Bolj sveže ne morejo biti.